• A-C6-Chambord.jpg
  • B-aareschlucht.jpg
  • fotometlogo3.jpg
  • zwitserland.jpg

Verslag 4e Tour du Rhin, 2022

Verslag Tour du Rhin 4, 2022

IMG 1888

 Op weg naar Kehl bij Straatsburg

imageOmdat wij, Ellen en ik, in een extreem drukke periode in ons bedrijf terecht waren gekomen, hadden we besloten onze Tour du Rhin zowel, aan
de voorkant als ook aan de achterkant met een aantal dagen te verlengen. Zo waren we al op maandag 17 okt. vertrokken om 2 dagen in een fraai gelegen hotel in de heuvels in de buurt van Bad Kreuznach door te brengen. Van daar naar het startpunt in Kehl was nog maar rond 200 km, zodat we op woensdag 19 okt. rond het middaguur, na een rit door Frankrijk en Straatsburg bij het hotel aankwamen. We hadden al gegokt wie er die dag als eerste zou zijn, Mat en Lia. En inderdaad, dat klopte feilloos!

Niet veel later druppelde er meerdere deelnemers binnen, en tegelijkertijd kwam de zon door en werd het een prachtige middag. Met een groepje deelnemers het terrein op gelopen en bij een bakkerij café buiten wat gegeten. Ook konden we dit keer weer een aantal nieuwe deelnemers bij de Tour du Rhin verwelkomen. We hopen jullie de volgende keer weer te zien!

Het avondeten zou in het hotel plaatsvinden, waarbij door het personeelsgebrek in het hotel het begin van de maaltijd behoorlijk uit liep. Daar stond wel tegenover dat de kwaliteit van het gebodene boven verwachting goed was, waardoor ook de inmiddels wat gedrukte stemming direct weer was verdwenen.  

Donderdag 20 okt.

De ochtend begon nevelig. Een voorbode voor een zwaar bewolkte dag. De rit naar Neuf Brisach was maar kort en kon voor een belangrijk deelIMG 1730 in colonne worden gereden. In het vestingstadje met zijn vele fortificaties was in een deel van het fort het Mausa Vauban museum ingericht, een echt graffiti museum! Bekijk de foto's en verbaas je

IMG 1732Door naar Mulhouse, waar we naar eigen smaak één van de verschillende musea bezochten en/of de fraaie stad met prachtige gebouwen en zijn kathedraal konden bezoeken. Ellen en ik kozen voor het spoorweg museum. Dat zeer de moeite waard was. Ooit geweten dat er vele jaren vóór WO2 al een trein reed met luchtbanden? De beroemde Micheline! Inderdaad op Michelin banden! Of dat Bugatti een treinstel had gebouwd, aangedreven met 2 motoren uit de Bugatti Royale? Die haalde een snelheidsrecord, 193 km/u!

Het 3e deel van de rit bracht ons dan naar Basel/Weil am Rhein en ons hotel, praktisch precies op het 3 landen punt gelegen. Het avondeten, in buffetvorm dit keer, voldeed aan ieders verwachtingen, incl. de kwaliteit van de wijnen.

 

Vrijdag 21 oktober

IMG 1825

Een regenachtige dag! Niet echt ideaal om de stad Basel te verkennen, maar tussen de buien door toch een mooi beeld gekregen. De stad staat
vol met prachtige oude gebouwen, onverwachte musea, zoals het Museum Tinquely, geweid aan het werk van de Zwitserse kunstenaar Jean Tinquely. Natuurlijk ook geen gebrek aan prachtige sfeervolle cafés! Als het even te hard regende was schuilen dus altijd een genoegen. Met de trams was alles perfect en snel bereikbaar.

Zaterdag 22 oktober

De zon komt door! Een mooie dag voor de rit naar Schaffhausen en de beroemde Rijn waterval!

Maar niet voordat we een verrassingsbezoek hadden gebracht aan het Müllmuseum in Wallbach. Een buitengewoon museum, van uit afval geredde, veelal dagelijkse voorwerpen, die een soort van nostalgisch beeld geven van alles wat we, ook vandaag nog, gewoon weggooien!

IMG 1846

Een prachtige rit bracht ons vervolgens naar Schaffhausen en de Rijn-waterval. Bekijk de foto's om te zien hoe indrukwekkend dit stuk natuur is!

Een korte rit bracht ons naar het hotel Rheingold in Gailingen, gelegen in een soort van Duitse enclave in Zwitserland. Vanaf het zonovergoten terras een blik op de Alpen in de verte en een langzaam voorbij varende Zeppelin!

Het afscheidsdiner hier was goed en de stemming ook.

 

Zondag 23 oktober

Afscheid nemen na het ontbijt, iedere keer weer een beetje jammer, maar we zien elkaar bij de volgende trip allemaal weer terug!

IMG 1942

Heel veel dank aan Thomas, Rocco en Ellen voor de organisatie van deze 4e Tour du Rhin! 

 

 

Afdrukken E-mail

Je bent hier

  • Start
  • Verslag 4e Tour du Rhin, okt. 2022

Language (2)

Search (2)