• A-C6-Chambord.jpg
  • B-aareschlucht.jpg
  • fotometlogo3.jpg
  • zwitserland.jpg

De Truffel en Champagne reis, oktober 2017

Als engelen op reis gaan... dan kan het alleen maar een Truffel en Champagne reis zijn!

De foto's zijn al te bekijken, je vindt ze hier, of via het Foto's-Video's menu, hier boven.

De weersverwachtingen voor woensdag 18 oktober waren niet bepaald rooskleurig, maar toen de eerste C6’en bij het Hotel Auberge de Moissons in Matougues arriveerden truf1werden we begroet door een stralende zon en een blauwe hemel. Wat een plezier om “oude” en “nieuwe" C6 vrienden te begroeten, 16 C6’en in totaal, van zwart, blauw, rood tot en met goud en zelfs een witte met rood dak, ons roodkapje, maakten deze avond onze groep compleet. En toen stond al meteen het eerste hoogtepunt op het programma. Een heerlijk avondmaal met deze harmonische C6 friends groep! Ter verduidelijking; harmonisch mag ieder op eigen wijze definiëren, ook “vochtrijk vrolijk” is een optie, zoals C6 vrienden nu eenmaal zijn na een lang verwacht weerzien!

Donderdag, 19.10.2017

Ook vandaag werden we getrakteerd op een zonnige dag. Na een uitgebreid ontbijt gaan we erop uit. In een interessante, bijna magische tentoonstelling leerden we de historie en de geheimen van de Truffel kennen. Aansluitend mochten we onder het genot van een glas champagne, verschillende truffel variaties op onze tong laten smelten. Nou ja, en paar kauwbewegingen om toch de kaken wat oefening te geven waren nog nodig :-). Na deze toch exclusieve hartversterking gingen we met de eigenaar van het hotel en zijn hond te voet op weg naar het Truffel bos. OK, de wandeling was niet echt vermoeiend omdat het Truffel bos recht tegenover het hotel aan de andere kant van de weg lag. Maar wat de Truffel hond, Honey, ons liet zien was toch echt indrukwekkend! Voor iedere gevonden truffel kreeg Honey een lekker hapje (géén truffel). Waarschijnlijk ook door haar krachtige lichaamsbouw is Honey erg succesvol bij het uitsnuffelen van de truffels!

truf4En zo werd het langzaamaan tijd onze C6’en tot zweven te bringen. De rit voerde ons via dromerige landweggetjes door de champagne wijngaarden rond Epernay. In Epernay zelf was het weer werken geblazen, het stadje verkennen, het ene na het andere terrasje pakken en genieten in de zon!

Als beloning voor dit harde werken mochten we dan het champagnehuis Castellane bezoeken. Het begon met een bezoek aan het Castellane museum, zeer indrukwekkend! Een aantal van ons was nog fris genoeg om de toren te bestijgen en werden daarvoor met een fantastisch uitzicht, vooral ook op de geparkeerde C6’en beloond. Vervolgens begon de de bezichtiging met gids van de enorme champagnekelders en de -productie en opslag van het Huis Castellane. We werden op geestige wijze geïnformeerd over de familie geschiedenis van het huis, de verschillende druivensoorten, het gistings- en rijpingsproces, het complete productie proces, het ongelofelijke, kilometers lange opslag- en tunnelsysteem en de verschillende soorten en kwaliteiten van de Castellane Champagne en alles wat daarvoor van belang is. Vanzelfsprekend konden we aan het einde van de rondleiding het allemaal onder het genot van een glas Champagne op ons laten inwerken. Terug in het hotel rondde een heerlijk 4 gangen avondmaal een perfecte dag af.

Vrijdag, 20.10.2017

De nieuwe dag begroette ons met lichte regen. Daar waren we niet bepaald van onder de indruk, en we hielden ons eerst maar eens bezig met het uitgebreide ontbijt. Daarvan moeten de regenwolken toch onder de indruk zijn geweest, want ze verdwenen duidelijk geschrokken en met grote spoed, zodat de zonneschijn ons voor de rest van de dag kon begeleiden. Met de zon dus op de daken van onze C6’en vertrokken we naar Reims. Helaas werd onderweg één van onze Diva’s door een eigenwijze bui overvallen en weigerde verder dienst. Ze werd door de Franse ANWB afgesleept naar een Citroen garage in Reims, waar vastgesteld werd dat de dynamo de geest gegeven had. Bij deze onaangename situatie werd het gelukkig wel duidelijk dat C6 Friends ook echte vrienden zijn, 4 C6 vrienden, waaronder Jan (zelf een Citroen garagehouder) en Mat, bleven bij pechvogel Gregor om hem technisch en moreel te ondersteunen totdat hij met een DS3 van de garage weer mobiel was. (Aanvulling: Gregor is met zijn C6 na reparatie weer goed thuisgekomen)

De dag in Reims konden we individueel vorm geven. Nou ja, we blijven C6 vrienden en dus betekende dat toch dat we als groep de stad onveilig maakten. De grote truf2markthal van Reims, Boulingrin, de Notre Dame uit de 13e eeuw met haar indrukwekkende gebrandschilderde ramen, Jeanne D’Arc, het capitulatiemuseum en het automuseum. De vele terrasjes onderweg niet te vergeten! En dan waren er nog een paar hardcore C6 fans die nog energie en tijd hadden om te gaan shoppen en zo met hun Euro”s de Franse economie nog even verder op weg hielpen:-)

Terug in het hotel stond het Truffelmenu op het programma. Hiervan kun je alleen maar één ding zeggen: mmmmmmhhh… dat was echt lekker!

Zaterdag, 21.10.2017

Na het ontbijt werd het weer tijd om Tot Ziens te zeggen. We omarmden elkaar en waren blij met alles wat we samen weer hadden mogen beleven. En we verheugen ons opnieuw over alles wat we nog met elkaar in de toekomst zullen kunnen beleven!
Op deze plek willen we C6 Friends Rob en Ellen hartelijk bedanken voor de geslaagde organisatie van deze geweldige Truffel en Champagne trip. Het is iedere keer weer een feest om met onze C6”en op mooie plekken samen vele mooie uren en dagen door te brengen!

De foto's zijn al te bekijken, je vindt ze hier, of via het Foto's-Video's menu, hier boven.

 

Afdrukken E-mail

Je bent hier

  • Start
  • Truffels en champagne, okt. 2017

Language (2)

Search (2)