• C6-Chambord.jpg
 • aareschlucht.jpg
 • zwitserland.jpg

Oude vliegtuigen en C6'en: Zweven en vliegen, 13-15.09.2019

C6 meeting met klassieke vliegtuigen, Hahnweide, 13 - 15 september 2019

bilder

Een vliegshow bezoek je al zwevend in de C6

De klassieke vliegshow die onregelmatig, niet ieder jaar dus, gehouden wordt op het vliegveld Hahnweide, EDST, niet ver van Stuttgart.

thumb kleiner ott16 1434 rk 2De show wordt georganiseerd door de Vliegersgroep Wolf-Hirth e.V., die dit inmiddelssinds 1981 voor de 19e maal doet! De laatste OTT, (OldTimer FliegerTreffen). Klassieke vliegtuigen van over de hele wereld nemen eraan deel, worden voorgevlogen en zijn op de grond te bewonderen en vooral ook.. te horen! Vanaf de rotatiemotoren uit het prille begin van de luchtvaart, via de grote V12 Merlin motoren van o.a. Supermarine Spitfire en Avro Lancaster, naar de enorme Pratt & Whitney R2800 18 cylinder stermotoren, zoals die in de Constellation en de DC6, maar ook in de Republic Thunderbolt werden toegepast. Maar daarnaast ook de stilte, van de vele klassieke zweefvliegtuigen, die ook op bezoek komen!

Kortom een twee dagen lang feest voor de liefhebbers van de vliegerij, de geschiedenis vanthumb kl img 0074 de luchtvaart en de nostalgie van het "flying by the seat of your pants"!

Voor ons als C6 rijders organiseert Thomas (jawel, Thomas van onze Zwitserse meeting!) dit weekend, en heeft een hotel in de buurt gevonden, Hotel Talblick in Bad Ditzenbach-Auendorf, waar inmiddels een blok van 12 kamers is gereserveerd, in ieder geval tot 22 februari 2019. 

Natuurlijk zullen er (bij)rijders zijn die niet persé in al die vliegerij geinteresseerd zijn, daarvoor heeft Thomas een apart, mooi programma samengesteld! Zie hier onder.

 

thumb kl img 0077

Programma

Vrijdag 13 sept.:

 • aankomst hotel en gemeenschappelijk diner

Zaterdag 14 sept. thumb kl img 9528

 • Bezoek vliegshow Vliegveld Hahnweide 
 • Alternatief programma (details volgen)
 • Gemeenschappelijk diner

Zondag 15 sept. 

 • ontbijt en vertrek, evt nog een dagdeel naar Hahnweide.

Alle info's en toegangsprijzen vind je op:

De website van het evenement Oldtimer Hahnweide

Hotel: Hotel Talblick in Bad Ditzenbach-Auendorf

 • Kamerprijs: € 103,50 voor een 2-pers. kamer incl. ontbijt.
 • Boeken kamer: zelf boeken bij het hotel, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met de code "Citroën C6"

Hotel Talblick in Bad Ditzenbach-Auendorf:

TALBLICK Hotel Haus Himmel Rasen 02

Dinner vrijdag 13.09.2019

 • Bunter Salatteller
 • Schweinefilet am Stück und Ochsenlende im Kräutermantel an Thymiansauce dazu marktfrisches Gemüse und Pommes frites
 • Frischer Obstsalat mit Zitronensorbet

Prijs per Persoon: EUR 35.90

Dinner zaterdag 14.09.2019

 • "Festtagssuppe" mit Flädle, Suppenmaultaschen, Griesklösschen und Gemüsestreifen
 • Filet vom Zander mit Kürbisrisotto an Safranschaum
 • Marillenknödel mit Vanillesauce und Schokoeis

Prijs per Persoon: EUR 36.60

Voor bijzondere wensen graag zelf even (tijdig!) contact met het hotel opnemen.

Het alternatieve Programma:

Programma C6 Treffen Bad Ditzenbach 14.09.2019ksb image kraeutergarten impressionen 09

Na het ontbijt is het een korte rit naar Kräuterhaus Sanct Bernhard in Bad Ditzenbach. We bezoeken de kruidentuin, het 3.000 m2 grote park dat uitnodigt tot rustig genieten van het fraaie landschap.

Ingebed in een natuurlijk landschap groeien hier zo'n 500 verschillende kruiden en geneeskrachtige plantensoorten, die je kunt bekijken, maar ook kunt proeven, ruiken en beleven. Ook het Kruidenhuis betovert met zijn keur aan kosmetische en gezondheidsproducten, maar ook met thee-soorten en zelfs zoetigheden!

muhle gosbachDan gaat de reis verder naar de Mühle Laden der Obere Mühle in Gosbach. De filosofie van deze molen is altijd geweest het aanbod van eersteklas producten, een goed advies en het overdragen van eigen kennis en kunde op het gebied van moderne voedingsleer maar ook hoe met de producten van de molen mooie gebakken en gekkot kan worden.

 

 

 

cgleis2Aansluitend rijden we naar Göppingen... Stichwort "Märklin"....In de hoop dat het nieuwe Märklin museum bezocht kan worden! Op 17 maart 2017  is de eerste schop de grond in gegaan voor de bouw van het nieuwe Märklin museum, oftewel het "märklineum". De opening van het Märklineum is gepland voor de 2e helft van 2019. Ik ben er eigenlijk vrij zeker van dat dat bezoek moet lukken!

 

Ga je mee? Boek dan eerst je kamer in het hotel en zend dan een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zodat Thomas de lijst kan bijhouden.

Dank je, Thomas voor het idee en de organisatie!

 

Afdrukken E-mail

Je bent hier

 • Start
 • C6 treft Oldtimer vliegtuigen, zweven en vliegen, 13-15 Sept 2019

Language (2)

Search (2)