• A-C6-Chambord.jpg
  • B-aareschlucht.jpg
  • fotometlogo3.jpg
  • zwitserland.jpg

Eifel tour, 15-18 okt. 2020

Zonder twijfel naar de Eifel, 15 -18 oktober 2020

LET OP: Uitgesteld. Nieuwe datum volgt nog

Deze C6 trip wordt georganiseerd door Thomas en Rocco uit Zwitserland. Op dit moment is het programma nog niet uitgewerkt, maar blijf deze pagina volgen en in enkele weken staat hier dan het complete programma.

eifel monschau 1

De Vulkan Eifel

Het gebied wat we bezoeken ligt niet ver van Nederland, nog geen 80 km van Maastricht. De Eifel, precieser gezegd de Vulkan Eifel is een echt miljoenen jaren oud vulkaangebied. Dat is niet alleen aan de bergen daar te zien maar ook aan de vele oude kratermeren. 

De Eifel in de herfst 

Je moet het gezien hebben, maar wanneer al die Eifel bossen hun herfstkleuren aannemen, is het landschap echt adembenemend mooi! 

herfstvakantie eifel duitsland

Rijden in de Eifelder legendare nurburgring

De Eifel is een eeuwenoud natuurgebied pur sang. De slingerende wegen, door bossen en met prachtige vergezichten, zijn niet alleen een genot voor het oog maar ook voor de bestuurder! (niet voor niets is de Nürburgring, bij het stadje Adenau, nog altijd hèt circuit voor de autofabrikanten om hun auto's te testen!)

De foto hiernaast is een deel daarvan, de beroemde "groene hel" van de Nürburgring.

 

 

Plaatsen en andere bezienswaardigheden

Adenau, direct aan de Ring, Monschau, zie bovenste foto, luftbild rurseeaan de rivier de Rur, de Rursee, een groot stuwmeer in de Rur, Bitburg met zijn kasteel en (wie kent het niet) zijn bierbrouwerij. De vele kastelen en burchten, de steengroeves. 

 eifel kasteel

We zijn nu druk op zoek naar een mooi, centraal in het gebied gelegen hotel om van daaruit deze mooie Eifel te gaan verkennen!

Zin om mee te gaan? Laat het weten op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we houden je op de hoogte.

Thomas en Rocco

Afdrukken E-mail

Je bent hier

  • Start
  • Herfsttrip naar de Eifel, Verschoven, nieuwe datum volgt.

Language (2)

Search (2)