• A-C6-Chambord.jpg
  • B-aareschlucht.jpg
  • fotometlogo3.jpg
  • zwitserland.jpg

Verslag van de herfstreis 2019, naar Erfurt, Weimar & Naumburg

Herftsreis 2019 naar Erfurt, Weimar & Naumburg, een verslag

Erfurtverslag1

Hier alle foto's van deze reis.

Enkele weken voor het begin van de reis kwamen er al de nodige berichten binnen: we kunnen niet wachten, we verheugen ons er zo op.  Wij ook en zijn dus daarom een dag eerder vertrokken. Toen wij in de parkeergarage van het hotel aankwamen bleken wij niet de enige te zijn:  er stonden al 2 bekende auto’s. 

Donderdagavond in Erfurterfurtverslag2

erfurtverslag3Op donderdag  kwamen vanaf 15.00 uur  de anderen een voor een binnen rijden. Het weerzien met de bekenden was weer als vanouds.  Toen bijna iedereen er was hebben Heike en Stefan ons meegenomen voor een kleine wandeling door de stad. Over de beroemde Krämerbrücke, naar de middeleeuwse Mikwe, direkt naast de brug, het Augustiner klooster, de watermolen en langs nog veel meer mooie en interessante plekken werden we tenslotte meegenomen naar het Faustfood restaurant, een plek die perfekt paste bij zo'n bruisende stad als Erfurt.  Inmiddels waren daar ook de laatste deelnemers gearriveerd. 

erfurtverslag4

Vrijdag, Dom van Erfurt, Bauhaus Museum Weimarerfurtverslag5

Op vrijdag liepen we s'morgens naar de (gotische) Dom van Erfurt, om die van binnen uitgebreid te bekijken, een hele klim om binnen te komen en velen van ons vroegen zich af hoe de notabelen destijds boven kwamen. De suggestie houden we maar voor ons zelf.

erfurtverslag6In de middag hebben we de auto’s uit de garage gehaald en zijn we naar Weimar gereden. Onderweg kwam een telefoontje van de laatste deelnemer die we zouden treffen bij het Bauhaus in Weimar. “Zet de camera maar aan, we komen zo de bocht om”. 

We hebben een mooie rondleiding gehad door het museum en een goede indruk gekregen dat Bauhaus vele malen meer is dan de bouwmarkt. 

In de avond zijn we vanaf het hotel richting het restaurant gelopen, waar er door de extreme drukte in de stad niet voldoende plaats bleek te zijn. Gelukkig heeft de stad op iedere straathoek een restaurant en is niemand met een lege maag achtergebleven. In de hotelbar hebben we het bekende slaapmutsje genomen en ons vervolgens voorbereid op de rit van de volgende dag.

Zaterdag, de Dom van Naumburgerfurtverslag7

Op zaterdag hadden we een lange landelijke trip voor de boeg van Erfurt naar Naumburg. Het doel van deze rit was om de Dom van Naumburg (romaans) te bezoeken en het verschil met die van Erfurt zichtbaar te ervaren. Verschil was er zeker: de een vond Erfurt mooier, de ander Naumburg; beide waren echter indrukwekkend. 

erfurtverslag8Na het bezoek aan de Dom zijn we uitgewaaierd door het kleine mooie stadje, waar ook een historische tram als dagelijks vervoer gewoon in bedrijf is. Om 16.00 uur zijn we via een andere route door diverse dorpjes terug gereden naar Erfurt. Beide routes, “weg van de snelweg” toonden her en der nog duidelijke overblijfselen uit de DDR-tijd;dat maakt de deelstaat Thuringen ook zo boeiend.

In de avond hadden Stefan en Heike wederom een ander restaurant voor ons uitgezocht. 

Na het heerlijk, door goede wijnen en bier begeleid diner, en in een vrolijke, soms zelfs uitbundige sfeer, ging het terug in de hotelbar. Warr we onder het genot van een laatste glas betreurden dat het alweer de laatste avond was.  Een fotoshoot op zondag op het Domplein van Erfurt stond nog wel op het programma.

Zondag, Domplatz fotoshoot

erfurtverslag9

Stefan had een speciale vergunning aangevraagd om onze auto’s op het plein te mogen parkeren. Helaas was 10:00 uur ’s ochtends voor enkele C6’ers te laat vanwege de lange terugreis die zij voor de boeg hadden. Desalniettemin prijken er 14 schitterende “Grandes Dames” op de foto voor de even schitterende Dom van Erfurt.  En het manneke op de fiets, die wel 10 keer tussen de auto’s is doorgereden weet nu ook dat er in Nederland geen auto’s meer worden gemaakt.

Het afscheid van de laatsten kwam in zicht: een paar hadden geen haast en hebben nog koffie gedronken in de stad. We hebben de laatste vier auto’s naast elkaar op het domplein gezet omdat we tot 12.00 uur mochten blijven staan. Toen we tegen 12.00 uur de bocht naar het plein opkwamen vielen er nogal wat harde opmerkingen, waar we uiteindelijk smakelijk om hebben gelachen: Er was nl. een oude Peugeot 207 naast ons gaan staan en die nam het uitzicht weg. Toen we dichterbij kwamen zagen we de bestuurder vanaf onze auto’s komen en in de zijne stappen om weg te rijden. Hij had het begrepen.

We hebben afscheid genomen van Heike en Stefan en bedanken ze hierbij nogmaals voor het organiseren van deze mooie en afwisselende herfstreis in hun stad en omgeving. 

Afdrukken E-mail

Je bent hier

  • Start
  • Herfstreis Erfurt en Weimar, oktober 2019

Language (2)

Search (2)