• A-C6-Chambord.jpg
  • B-aareschlucht.jpg
  • fotometlogo3.jpg
  • zwitserland.jpg

Tour du Rhin 2, het verslag

Tour du Rhin 2, 29.05-02.06.2019drachenfels

Tijdens deze tocht hebben zowel de Rijn als ook het weer zich van hun beste kant laten zien!  Alleen bij ons bezoek aan Keulen was het weer bewolkt en heeft het af en toe even geregend, maar verder hadden we het mooiste weer van de wereld!

pont meerbuschVoor Ellen en mij begon deze Tour du Rhin al een dag eerder, met een heerlijk asperge diner bij ons thuis in de tuin samen met Christoph. De volgende ochtend kwamen ook Mieke en Willem nog bij ons langs voor een tussenstop. We vertrokken rond 12.00 uur, eerst naar Xanten en van daar uit via de route van de eerste Tour du Rhin, via Orsoy en Duisburg naar Kaiserswerth en daar met de pont naar Meerbusch. Daarna ging het verder naar Düsseldorf en ons hotel, de Jugendherberge direct aan de Rijn. De parkeerplaats voor bussen direct achter de herberg was daar voor onze C6en gereserveerd. En het terras bij onze aankomst al door C6 vrienden in beslag genomen! Klik hier voor alle foto's

29 meizollhof

s’Avonds gingen we dan over de Rheinknie brug naar de overkant, naar Trattoria Zollhof, waar we buiten op het terras van ons diner en het aperitief konden genieten. Intussen hadden ook Uwe en Verena na een lange door vele files geplaagde rit zich bij ons aangesloten.

30 mei

De volgende morgen was er een kleine verrassing bij het ontbijt! Een enorme groep leden van de Duitse Pinkstergemeente leek het hele restaurant in beslag genomen te hebben. Geen probleem gelukkig, er was genoeg voor iedereen, alleen zorgde het voor wat langere wachttijden bij het buffet! Maar we hadden geen haast. 

kabelbaan keulenUiteindelijk konden we behoorlijk volgens tijdsplan vertrekken naar Keulen. De route liep over de rechter oever via Benrath naar de veerpont bij Hitdorf en verder op de linker Rijnoever naar Keulen, waarbij we dwars door de fabrieksterreinen van de Ford fabrieken reden. Natuurlijk werd er vandaag niet gewerkt, zodat slechts enkele Ford medewerkers ons met verbazing nakeken.

domEenmaal in de stad moesten we vaststellen dat de geplande parkeerplaatsen geheel bezet waren maar gelukkig waren er in de direct ernaast gelegen parkeergarage (Zoo) nog voldoende plaatsen voor alle C6en. Een korte wandeling bracht ons naar de kabelbaan, die ons naar de overkant in het Rheinpark bracht. Vanuit de gondels hadden we een prachtig uitzicht, over de stad en de Konrad Adenauer Ufer, waar hele rijen biertenten opgesteld stonden voor het Bierfeest! Na een mooie wandeling door het park besloten enige van ons om met het kleine personenveer terug over de Rijn te gaan, de anderen besloten verder te voet over de Hohenzollern brug te gaan. En zo troffen we elkaar weer in de Brauhauskeller van Früh am Dom voor de lunch. 

Op de terugweg naar de parkeergarage, langs de Konrad Adenauer Ufer en dus langs de vele honderden bierstalletjes, begon het een beetje te regenen. Maar een uur later was de zon er weer en konden we ook nu weer het diner in de half open zaal van het restaurant genieten. Ons hotel lag direct aan de rijn, en wel zodanig dat de balkons aan de Rijn-kant boven het water hingen! Ideaal voor hengelaars dus!

31 mei

De volgende ochtend vertrokken we om 9.30 uur naar Bonn en de Drachenfels. Een korte rit die door een deel van Bonn voerde, over de brug naar Königswinter en de Drachenfelsbahn, een elektrische tandradbaan die ons in 20 min. naar het bergstation bracht. Daar staat op 321 meter hoogte de Drachenfels burchtruine, met daar onder een uitzicht-plateau van waar je een schitterende blik hebt over de Rijn, de stad Bonn en zelfs in de verte de Dom van Keulen ziet!

drachenfels 2

Het tweede deel van de route vandaag liep langs de rechter oever naar de brug bij Neuwied en verder naar Koblenz. Een prachtige route, grotendeels direct langs de Rijn, en langs de bruggenhoofden van de beroemde vroegere brug bij Remagen. Van Neuwied ging het verder over de Moezel om dan in Koblenz de Peter Altmeier Ufer langs de Moezel op te draaien. Jammer genoeg werd de stad vandaag overstroomd door toeristen en waren al de grote parkeerplaatsen daar volledig bezet. Toch hebben alle C6en na enige moeite een plekje kunnen vinden en konden we de stad gaan verkennen. Velen van ons kozen ervoor om met de grote kabelbaan, die recht over het punt waar de Moezel in de Rijn vloeit, bij het Deutsches Eck, naar het hoog gelegen fort Ehrenbreitstein te zweven. En ook hier een schitterend uitzicht over de stad en het Deutsches Eck.

deutsche eck

Na ons bezoek aan Koblenz reden we individueel het korte stuk naar ons hotel Jakobsberg, hoog boven Boppard gelegen en met een fantastisch mooi zicht op de Rheinschliefe, een enorme lus in de rivier. Zie vooral de foto’s. Het weer bleef ons gunstig gezind en zo konden we het diner, ditmaal een barbecue buffet, op het grote terras met blik op de Rheinschleife, die in de avondschemering steeds mooier werd, genieten.

1 juni

Kort na het ontbijt kregen we een enorme schrik! Nicole was gestruikeld en had haar enkel waarschijnlijk gebroken. Met hulp van René en Ellen werd ze zo snel mogelijk naar het ziekenhuis in Koblenz gebracht, waar röntgenfoto’s inderdaad uitwezen dat de enkel was gebroken. Helaas betekende dat het einde van deze Tour voor Nicole en René. Nadat de enkel van Nicole in het ziekenhuis was geïmmobiliseerd mocht ze zittend met gestrekt been in de C6 door René naar huis vervoerd worden, waar ze in de loop van de middag veilig aankwamen. Håkan hat intussen aangeboden om de volgende dag ook naar Veen te rijden zodat hij Nicole en René daar nog een paar dagen behulpzaam kon zijn. Ellen voegde zich dan na hun vertrek uit het ziekenhuis aan het einde van de middag weer bij ons in Bingen.

Ik zelf ben bij het hotel bij Wim ingestapt om met de groep verder te rijden, langs de wonderlijk mooie route naar Bingen. dit is werkelijk één van de mooiste, romantische routes in Duitsland, via St. Goar aan de Loreley en Bacharach naar Bingen.

niederwaldOns hotel in Bingen was ook weer direct aan de Rijn met een prachtig uitzicht op de de wijnbergen, de Mäuseturm en het Niederwald monument, hoog op de berg. 

Ik sloot me aan bij een kleine groep, voor een gezamenlijke boottocht op de Rijn, van Bingen naar Assmannshausen en Rüdesheim, terwijl de anderen naar Rüdesheim gingen om met de kabelbaan de berg op te gaan naar het Niederwald monument. Dit deel van de Rijn is bekend om zijn vele oude kastelen en burchten, de wijnbergen en de mooie oude stadjes, en biedt daarmee een een prachtig uitzicht vanaf het zonnedek met een heerlijk glas in de hand. 

schlossUiteindelijk landde ons groepje in Rüdesheim, waar we op een terras in de Drosselgasse nog een glas koele Rüdesheimer Riesling dronken om vervolgens met de pont weer naar Bingen terug te keren. 

Het laatste diner van deze tweede Tour du Rhin konden we wederom op het Rijnterras van ons hotel genieten, om uiteindelijk rond 01.00 uur ’s-nachts onze kamers op te zoeken. Maar voordat het zover was hat Ad besloten om ons te vergasten op een optreden met zang en karaoke, een super optreden met humor en romantiek, wat mij en alle andere aanwezigen aan het lachen en zingen bracht en vooral ook diep ontroerde. 

 

2. juniloreley

En dan was daar na het ontbijt het onvermijdelijke afscheid, wat mij en de anderen toch weer zwaar viel. Godzijdank wisten we dat Nicole en René weer veilig thuis waren, maar we hadden ze allemaal die laatste dag gemist.

Omdat we het eerste stuk van de terugreis gezamenlijk met nog enkele C6 vrienden opreden,  besloten we nog één keer te stoppen, aan de Loreley, nu met koffie en gebak, recht tegenover die machtige Loreley rots. 

Een paar uur en een comfortabel zwevende rit later waren we weer thuis, na een heerlijke reis. 

Ik hoop van harte dat we elkaar weer snel terug zien!

Dank je Claudius en Ellen, voor de organisatie!

Afdrukken E-mail

Je bent hier

  • Start
  • De Tour du Rhin 2, 2019

Language (2)

Search (2)