• A-C6-Chambord.jpg
  • B-aareschlucht.jpg
  • fotometlogo3.jpg
  • zwitserland.jpg

de ADAC Rijvaardigheidstraining voor C6 rijders, mei 2018.

ADAC Rijvaardigheidstraining, 18 augustus 2018

P1000714Op 18 augustus hadden we nu voor de derde keer een groep C6 rijders bij elkaar voor deelname aan de ADAC rijvaardigheidstraining op het Fahrsicherheitszentrum van de ADAC in Grevenbroich, Duitsland. 

Overigens is dit centrum, geopend in 2005, één van de grootste en modernste in zijn soort in Duitsland. 

Dat de training echt een volle dag, van 8.30 tot 17.30, in beslag neemt, wisten we allemaal, maar pas aan het einde van de dag, ook nu weer met prachtig P1000716 1weer gezegend, weet je hoe vermoeiend het is geweest maar vooral ook: hoeveel je hebt geleerd!

Dat laatste gaat het toch om, onze C6’en en ook onszelf zolang mogelijk heel houden. 

De beelden in de video en foto sectie laten een paar wat spectaculaire oefeningen zien. Je zou kunnen denken dat het hier om een slipcursus gaat. Niets is minder waar, want wat je hier leert is dat als je echt in een slip komt, het altijd al te laat is. 

Maar belangrijker is: hoe kun je jezelf en je auto nog redden als er b.v. in een bocht, op een kletsnat wegdek, plotseling een obstakel voor je op duikt? 

Als je er dit keer niet bij was en dat toch wilt weten, vraag dan eens zo’n training zelf bij de ADAC aan. (als je Duits niet goed genoeg is, helpen we je graag).

ADAC Fahrsicherheitszentrum Grevenbroich.

 

 

 

Afdrukken E-mail

Je bent hier

  • Start
  • De ADAC training, 18 aug. 2018

Language (2)

Search (2)