• A-C6-Chambord.jpg
  • B-aareschlucht.jpg
  • fotometlogo3.jpg
  • zwitserland.jpg

C6 vakantie in midden Zweden, 15 - 29 augustus 2021

C6 Vakantie in midden Zweden, Smedjebacken, 15-29 augustus 2021

LET OP: Helaas is ook deze reis voorlopig aan Corona ten offer gevallen... We gaan proberen om op een latere datum het alsnog te organiseren. Zie ook het bericht van Thomas op ons forum.

Barkens Camping 8We hebben het idee opgevat om in 2021 op vakantie naar Zweden te gaan. Omdat ik in het verleden vaak in centraal Zweden ben geweest, ken ik die omgeving best wel goed. Zie ook hier in het forum.

Het leek ons, Rocco en mij, daarom leuk om niet alleen daar naartoe terug te gaan maar ook onze C6 vrienden daarbij uit te nodigen. Daarom hebben we in het plaatsje Smedjebacken eendrachtig gelegen hotel met grote camping uitgezocht, dat prachtig gelegen is aan een groot meer. 

Om jullie een idee te geven, Smedjebacken en het Hotel Villa Gladtjärn met camping liggen op sedjebackenhotelongeveer 200 km noordwest van Stockholm. Overigens staat de keuken van Hotel Villa Gladtjärn wijd en zijd heel goed aangeschreven. 

In de directe omgeving liggen een aantal andere plaatsen die een bezoekje zeker waard zijn, zoals Falun waar je een oude kopermijn kunt bezoeken, die nu op de Unesco werelderfgoed lijst staat. 

kamer smedjebackenMaar ook Smedjebacken zelf is zeker een bezoekje waard, net zoals het nabij gelegen Ludvika met zijn Grangesbergs motornostalgimuseum en het industiestadje Borlänge.

Om kort te gaan, er is genoeg te doen en te ontdekken in de omgeving, maar het is ook een hele solstrandbastubad 690x462mooie plek voor een rustige en ontspannen vakantie, en dat nog eens te midden van andere C6 vrienden!

Hoe lang je er verblijft, maakt niet uit, alleen een dag, op doorreis naar b.v. noord Zweden en Lapland, (naar Luleå is het 900 km langs de kust van de Botnische Golf) van waaruit je zo het noorden van Finland in kunt rijden, een paar dagen of de hele periode. 

jaaa 4klHieronder een aantal links van leuke dingen in de omgeving en verdere informatie.

De prijzen voor hotel en camping volgen nog, zodra we die voor 2021 weten.

Alle boekingen maak je zelf direct bij het hotel, aanmelden hoeft dus niet maar als je wilt komen 1 5grotebeltbrugen weten wilt wie er nog meer allemaal komen, laat het ons weten, dan houden we je op de hoogte: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De reis naar Zweden kan via Denemarken en over de brug over de Sont van Kopenhagen naar Malmö of natuurlijk met de ferry vanuit ofwel Kiel in Duitsland of Frederikshavn in Denemarken naar Gotenburg.

Enkele links:

Stora stöten

Laatste nieuws betr. deze reis: zie ons forum

 

 

Afdrukken E-mail

Je bent hier

  • Start
  • C6 Vakantie, midden Zweden,augustus 2021. Let op: verschoven

Language (2)

Search (2)