• A-C6-Chambord.jpg
  • B-aareschlucht.jpg
  • fotometlogo3.jpg
  • zwitserland.jpg

Citroën C6 Genootschap Indian Summer meeting, 30 sept. 2017

Citroën C6 Genootschap Indian Summer Meeting

genootschapslogo

Georganiseerd door de Stichting Amicale Internationale Citroën C6

Op 2 sept. waren Claudius en ik, zoals ook al beschreven bij het verslag van de Duitse C6 meeting in Regensburg, met de historische Stoomtrein onderweg van Goch naar Koblenz en terug. Claudius had net de dag ervoor de uitnodiging voor Indian Summer binnen gekregen, en vroeg Ellen en mij of we zin hadden om ook hier mee te gaan. Ellen wilde die dag naar een verjaardag van iemand die ze al jaren niet meer had gezien, en dus besloten we dat Claudius en ik zouden deelnemen.

indian1

indian2

Helaas was op de vroege ochtend van de 30e sept .het weer behoorlijk miserabel, maar niet getreurd, en om 8.45 uur vertrokken naar Genderen, waar we zonder problemen om rond 10.30 uur aankwamen bij Garage Aart Vos.

Gelukkig was het binnen aangenaam warm en konden we ons laven aan lekkere koffie en een mooie Tom Poes! Een erg hartelijke ontvangst van Garage Aart Vos, vóór het vertrek naar Slot Loevestein. Een prachtige rit over dijkweggetjes langs de Maas en door dorpen waar de tijd leek te hebben stil gestaan, bracht ons bij de brug die naar de poort van de binnenplaats voerde. Dat moet oorspronkelijk een ophaalbrug geweest zijn, want Loevestein was toen natuurlijk wel een kasteel en een vesting. Nu reden we er zonder obstakels overheen, maar wel steeds met één C6 tegelijk. Parkeren op de binnenplaats kostte enig manoeuvreerwerk, maar het paste uiteindelijk fraai voor de rond 20 C6’en! Zie ook de foto’s!

indian3

Na een kort verblijf ging de rit verder naar de lunch, in restaurant Amadeus in Wellseind. 

Tot hier werden we begeleid door een verkeersregelaar die ervoor zorgde dat de hele stoet bij elkaar kon blijven, een prachtige oplossing voor wat anders bij zulke ritten toch altijd een beetje een probleem is!

Verder ging de stoet, opnieuw via een prachtig uitgezette route, naar Amadeus aan de Maas in indian5Wellseind. Een prachtige locatie met een zeer bijzondere inrichting. De lunch zelf was eenvoudig maar goed verzorgd.

Om rond 14.30 was het vertrek geblazen voor de rit naar het Classic Park in Boxtel, Daartoe werden we kort na vertrek uit Amadeus wel eerst per veerpont de Maas overgezet, wat gezien de grootte van de pont, in 3 etappes geschiedde. Boxtel was een thuiswedstrijd voor in ieder geval 2 deelnemers die allebei in deze plaats wonen!

De bezichtiging van de oldtimer collectie aldaar, waar enkele bijzonder fraaie exemplaren tussen stonden en ook een DS en een SM van ons eigen huismerk, was zeker de moeite waard, alhoewel de gevraagde prijzen (alle auto’s daar zijn te koop) bij velen de wenkbrauwen deden fronsen. Toch wel erg hoog.. Maar alles bij elkaar toch een leuk bezoek!

Inmiddels was het zo langzamerhand tijd voor een drankje geworden en werd individueel de weg naar Landgoed Rosep in Oisterwijk ingeslagen, voor cocktails en diner.

indian6Ook hier een zeer fraaie locatie, waar we in een gereserveerd zaaltje nu eindelijk bij een lekker zonnetje, van onze drankjes konden genieten. Het daaropvolgende buffet-diner was van prima kwaliteit, mij heeft vooral het dessert-buffet aangenaam verrast, maar van dat soort lekkernijen ben ik nu eenmaal een belijdend liefhebber en consument.

Dat het allemaal qua tijd wat uit liep was vooral te danken aan de gezelligheid, die nu eenmaal geen tijd kent! En zo hoort dat ook, nietwaar?

Tot slot een oprecht en hartelijk dank je wel aan degenen die dit mogelijk hebben gemaakt, René de Jager en Hans van Leeuwen voorop!

 

Afdrukken E-mail

Je bent hier

  • Start
  • C6 Genootschap Indian Summer 2017

Language (2)

Search (2)