• A-C6-Chambord.jpg
  • B-aareschlucht.jpg
  • fotometlogo3.jpg
  • zwitserland.jpg

C6 Friends in Zwitserland

C6 Friends in Zwitserland

Op zondag vooraf aan het treffen hebben helaas 3 vrienden de reis moeten afzeggen i.v.m. trieste omstandigheden.

sch1Op 1e pinksterdag zijn wij de grens bij Basel overgegaan om C6 vrienden Christof en Marianne in Lugano te ontmoeten. De volgende dag zijn we even de Italiaanse grens overgewipt voor een zakelijke afspraak. Toen heerlijk samen gegeten, om woensdag met 2 C6’en richting het noorden te rijden. Zonder problemen bij de Gotthard waren we vroeg bij de koffiemachine firma Jura.

Willem en Mieke waren er al. Een voor een kwamen de C6’en de parkeerplaats op en de witte C6 uit Litouwen en de witte C6 van de Salon in Geneve kregen een terecht warm onthaal.

sch2Het Zwitserse uurwerk van Thomas en Rocco heeft een nieuw uurwerk nodig 180px Smiley.svgwant zij waren “te laat”.   De rondleiding bij Jura was zeer geslaagd wij werden door Rubia, de koffieboon, rondgeleid, erg leuk en informatief gedaan.

Afscheid genomen van Roland uit Bern die ook even was “binnengewipt” en toen richting Sigriswil, waar inmiddels nog meer vrienden waren aangekomen.

sch3De volgende morgen liepen de horloges van iedereen gelijk en zijn we richting Bern vertrokken, dit was de grootste uitdaging voor de organisatoren omdat Bern toch een behoorlijk grote stad is en de kans dat we uit elkaar zouden vallen was aanwezig. Dit is dan ook deels gebeurd, maar uiteindelijk hebben we elkaar weer gevonden. Na een interessante rondleiding die door de warmte werd ingekort zijn we richting hotel gegaan. Daar waren  inmiddels nog een paar sch4vrienden gearriveerd en zoals altijd kwam roodkapje (de witte C6 met rood dak) als laatste binnen. We waren qua auto’s compleet. 

Op vrijdag zijn we vroeg vertrokken richting gemeente Gruyères waar we in het gelijknamige stadje ruim 2 uur de tijd hadden om rond te kijken, sommigen hebben het kasteel bezocht, anderen een museum. Sommigen zijn op de beroemde kaas afgedoken. Daarna in colonne richting Broc, waar ons een bezichtiging wachtte bij de oudste chocolade fabriek van Zwitserland: Callier. 

sch5Vanaf de start (sommigen dachten dat we op Kloten waren), de eerste kennismaking met chocolade in Europa, tot aan het einde van de rondtour was eigenlijk te lang 180px Smiley.svg, omdat we aangemoedigd werden het eindproduct snel tot ons te nemen.

Uiteraard aan het einde wachtte ons het complete assortiment van de firma Callier. We zijn via de Jaunpas terug gereden naar het hotel. Op de pas hebben we de enige regenbui gehad. 

sch6Bij aankomst in het hotel wachtte ons een verrassing: we konden buiten eten!

Marianne was inmiddels na een harde week werken ook aangekomen.

Zaterdag morgen om 06.38 werden we bijna allemaal heftig en angstig gestoord in onze slaap, gelukkig was Guido al op en heeft ons allemaal via de Zwitserland App op de hoogte gebracht.

Thomas bleek met de boer dit plan bedacht te hebben 180px Smiley.svg.

sch7Diegenen die niet meer konden slapen hebben de auto gewassen, anderen hebben nog een oogje dicht gedaan, dit waren de hekkensluiters van de avond ervoor.

Na een heerlijk ontbijt zijn we langzaam vertrokken naar het sfeervolle Brienz, waar een ieder zich in uiterst ontspannen sfeer kon voorbereiden op wat die middag nog komen ging: de Aareschlucht. Gewoon sensationeel en indrukwekkend. Het besef hoe klein de mensheid is komt hier wel binnen. Bijna allemaal hebben we de Schlucht tot het einde gelopen, onderweg hebben we René en zijn Scotty  over de trappen geholpen, zodat hij ook aan het einde kon komen.

En zoals vanouds was het afscheid op zondag weer moeilijk!

Het was weer een geweldige tijd die we met nieuwe en oude vrienden hebben doorgebracht.

Klik hier voor de foto's

Nogmaals onze dank aan Thomas en Rocco die deze dagen mogelijk hebben gemaakt en dat zij ons een blijvende herinnering hebben gegeven aan hun mooie land.

Afdrukken E-mail

Je bent hier

  • Start
  • C6 Friends in Zwitserland, 2018

Language (2)

Search (2)