• A-C6-Chambord.jpg
  • B-aareschlucht.jpg
  • fotometlogo3.jpg
  • zwitserland.jpg

Het unieke verhaal van de C6 "Noir et Blanc"

 

Citroën C6 V6 HDi 240 Exclusive

 

Modèle unique bi-color noir et blanc, conçu spécialement par Citroën pour être exposé

au salon de l’automobile de Genève 2012

Salon Genève 2012

Zoals bijna ieder voorjaar bezocht ik ook 1n 2012 de Autosalon van Genève. Op de Citroën stand stond een heel bijzondere auto: een witte C6 met zwart dak! Een kleuren combinatie die ik nog nooit eerder had gezien en die me onmiddellijk heel erg goed beviel! Maar ik had wel kort daarvoor een nieuwe auto voor dagelijks gebruik gekocht, een C5 Tourer. En daarbij had ik ook nog een mooie SM Injection en nog 2 mooie auto's thuis in de garage staan. En daarom moest ik het idee om deze Blanc et Noir C6 direct te kopen helaas toch maar even uit mijn hoofd zetten. 

Autosalon Genève 2012
geneve 2012 2

In de Zwitserse SM club waarvan ik toen samen met mijn zoon de leiding had, waren er steeds meer leden die naast hun SM ook een C6 reden. Toen eind 2012 de productie van de C6 gestaakt werd, begon ik, ondanks mijn 4 auto's, op internet toch naar een mogelijke C6 occasion te zoeken. Daarbij stootte ik onverwacht op de C6 van de Autosalon 2012 in Genève! De mooie foto's lieten me geen rust. Maar de vraagprijs, die eigenlijk best redelijk was voor dit prachtige en unieke exemplaar, was me toch te hoog. Korte tijd later moet de auto verkocht zijn, want ik kon hem in de aaanbiediingen niet meer vinden.Totdat een paar weken later en met een extra 2.000 km op de teller, hij weer opdook op het internet, nu te koop aangeboden door een andere verkoper en voor een nog aanzienlijk hogere prijs. Toch keek ik iedere dag op internet om te kijken of hij er nog was. Nu kwam er duidelijk niet zo snel een koper, want de auto stond lange tijd te koop aangeboden. Toen dan tegen het einde van dat jaar de vraagprijs bijna dagelijks naar beneden werd bijgesteld, heb ik mijn vrouw ertoe kunnen bewegen om samen helemaal naar Porrentruy in de Jura te rijden om de auto in werkelijkheid te zien. En ja hoor, nadat ik mijn vrouw had beloofd om binnen afzienbare tijd de SM te verkopen ben ik tot zaken gekomen!
 
Sinds januari 2015 ben ik nu dus de 3e eigenaar van deze Citroën C6 3,0 HDI in "Noir et Blanc"! Ik ben er erg trots op om nu deze unieke en originele C6, die speciaal vervaardigd werd voor de Autosalon Genève, waarvan er dus in de hele wereld maar één enkel exemplaar is, dat officiëel via een Zwitserse Citroën dealer in Zwitserland voor het eerst op kenteken kwam, nu zelf te bezitten.
 
De SM heb ik dan min of meer per toeval in augustus 2015 verkocht, zodat ik nu dus weer slechts 4 auto's rij.
 
                                        De auto in nov. 2014    november 2014 2   november 2014 3
 
                                     De auto in maart 2015    maart 2015   maart 2014 2
 
                                                                        

Afdrukken E-mail

Je bent hier

Language (2)

Search (2)