• A-C6-Chambord.jpg
  • B-aareschlucht.jpg
  • fotometlogo3.jpg
  • zwitserland.jpg

Internationale C6 Meeting 2016

Video C6'en dansen op de Schlossplatz in Münster

Beste C6-vrienden,

In dit blog zal ik vertellen hoe het feitelijk gekomen is dat de internationale Meeting 2016 nu juist bij Münster is georganiseerd.

Het begon allemaal toen ik samen met Ellen en Rob de Nederlandse stad Zutphen bezocht. Tot op dat moment kende ik wel de naam van de stad maar meer ook niet.

Ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk was van de schoonheid, de historie en de prachtige oude gebouwen van de stad. Een mooie, kleine maar levendige en gezellige stad.

En terwijl we door één van die prachtige steegjes liepen vertelde Ellen en passant dat Zutphen haar geboortestad was en dat ze hier was opgegroeid. Ah, Interessant! 

Even later vertelde ze dat Zutphen een Hanzestad is. Aha!! Erg interessant!! Mijn thuisstad, Münster, is ook een Hanzestad.

Ellen vertelde wat er zo in Zutphen voor toeristen allemaal te beleven is, van de mooie weekmarkt, over de stadsrondritten per koets en de rondvaarten met de fluisterboten. "Met de Fluisterboot kun je een rondvaart maken over de Berkel." Ah werkelijk?! Het wordt steeds interessanter! Want bij die naam van de rivier, de Berkel, ging er bij mij een belletje rinkelen. Ik wist op dat moment niet precies waarom, maar dat moest ik dan maar even uitzoeken. 

De uitkomst? Ja, natuurlijk, dat riviertje de Berkel ontspringt toch net buiten de poorten van Münster, en loopt door vele stadjes in westelijk Münsterland. Dat zo'n riviertje natuurlijk ook ergens moet uitmonden, dat het verder door Nederland loopt en in de IJssel uitmondt, had ik me tot op dat moment nooit gerealiseerd.

Uit deze overwegingen groeide toen heel snel het idee voor het motto van de C6 Meeting 2016:

- twee C6 rijders

- We waren beide in een Hanzestad opgegroeid

- die verbonden worden door de rivier de Berkel

...en daarmee kreeg ook meteen en als vanzelf het programma gestalte: op de ene dag bezoeken we Münster, op de andere dag Zutphen. En op de route ertussen volgen we natuurlijk... De Berkel! 

Het eerste belanrijke punt bij de organisatie van een meeting is natuurlijk: Het onderkomen. Waar gaan we overnachten? Het was ons snel duidelijk dat we daarvoor één enkel hotel wilden uitzoeken, want rondtrekken van het ene hotel naar het andere vonden we geen optie.

Daarbij is er nog iets heel belangrijk: parkeermogelijkheid. Wat heb je aan een prachtig hotel in de oude binnenstad als we daar onze auto's niet kunnen parkeren? Daarmee vielen al die hotels in de binnensteden al direct af. (Om nog maar te zwijgen van de wel erg zelfbewuste prijzen die deze hotels voor vooral een lang weekend in rekening wilden brengen...) 

Gelukkig ontdekte ik dat er op steenworp afstand van Münster, in de gemeente Senden, een geheel nieuw en schitterend hotel net in 2015 zijn deuren had geopend. Alhoewel geheel nieuw gebouwd, is het uitgevoerd in de klassieke stijl van de Westfaalse Barok, hetgeen ook tot uitdrukking komt in de combinatie van rode baksteen en zandsteen, die voor deze stijl zo kenmerkend is. Het lijkt er daardoor op alsof het er al een halve eeuwigheid staat. 

Wat ook ongebruikelijk is, de eigenaar, tevens chef van het hotel is een fruitboer! De boerderij, Grothues Potthoff staat bekend voor zijn mooie appels. En al snel kwamen na de appels ook de appeltaarten, en vanwege de erbij geserveerde koffie het café, daar kwamen dan de winkel en het restaurant bij. Hof Grothues Potthoff is al jaren lang een publiekstrekker en een geliefd oord voor uitstapjes. Dat ze toen uiteindelijk ook besloten een hotel te bouwen is weliswaar ongebruikelijk maar ook consequent. (Het succes ervan heeft ze gelijk gegeven, de "tent" zit altijd vol...)

En omdat hier voor ons eigenlijk alles paste, was het ons snel duidelijk dat Hotel Grothues Potthoff het hotel voor onze C6 meeting moest worden.

Hofhotel Grothues Potthoff in Senden

 

Afdrukken E-mail

Login Form nl

Inloggen is alleen nodig voor onze Blog schrijvers, om zelf direct op de site hun Blogs te plaatsen.
Wil je ook bloggen? Registreer je dan hier, je krijgt dan een Bloggers' account, met de details per email toegezonden.

Je bent hier

Language (2)

Search (2)