• A-C6-Chambord.jpg
  • B-aareschlucht.jpg
  • fotometlogo3.jpg
  • zwitserland.jpg

Waarom koop je een Citroën C6?

citroen c6 techniek

Wie koopt er nu een Citroën C6?

Tja, een goede vraag. Ik heb de mijne in 2012 gekocht, een 2,7 HDI in Exclusive uitvoering. Geloof het of niet, daarvoor reed ik een Lancia Thesis, een 3.0 V6 Emblema, een prachtige auto. En uiterst exclusief, net als de Citroën C6.

Ooit, het moet 2004 geweest zijn, stond ik eens met de Thesis bij de pomp hier in Duitsland, achter me stopte een zo te zien splinternieuwe Mercedes E, de man stapte uit en keek belangstellend naar mijn auto. Hij kwam dichterbij om te zien wat het was, zag het Lancia logo en zei: "Mooie auto, jammer dat het een Italiaan is..." Ik antwoordde: "Och, als dat goed genoeg is voor Schumi, dan is het dat ook voor mij". De zondag ervoor was Schumi net weer F1 wereldkampioen geworden, op Ferrari. Die opmerking werd niet echt op prijs gesteld door de Mercedes bestuurder, ik kreeg slechts een "Hmmm" terug.

En nu dus een C6. Waarom? Omdat ik na een aantal jaren, 15 om precies te zijn, toch weer terug wilde naar het ultieme comfort van een grote Citroën met hydropneumatische vering. De laatste die ik had was een Citroën XM, een V6.24. 3 stuks heb ik daarvan versleten, gemiddeld reed ik toen zo'n 70.000 km per jaar. Maar ook daarvoor al, met 2 CX'en, een BX (16TRS) en een GSA had ik de hydraupneumatik en de kwaliteiten van het Citroën rijden al goed leren kennen. 

Zo zal iedereen zijn eigen verhaal hebben, waarom hij nu een Citroën C6 rijdt.

Vertel je verhaal 

Hier op deze pagina vind je de blogs van anderen. Wij zouden het erg leuk vinden als jij ook je verhaal wilt vertellen, over het hoe en waarom, over je ervaringen, je sterke (maar ook minder sterke en moeilijke) verhalen en momenten, je belevenissen en trips!

Doe mee om deze site vorm te geven en anderen te laten genieten van jouw ideëen, ervaringen en emoties. Want laten we eerlijk zijn, Citroën C6 rijden is pure emotie!

Zelf blogs schrijven

Hoe? Heel eenvoudig. Als je met een simpele tekstverwerker kunt omgaan, meld je dan met het contact formulier, de rest vertellen we je dan per email. Je verhaal verschijnt dan direct hier op deze pagina's, met foto's en/of video's als je die erbij oplaadt. Blogs zijn niet bedoeld om te discussiëren, ze vertellen een verhaal, jouw verhaal.

Of in het forum schrijven

Ook dat kan, dat is bedoeld om ook een discussie te voeren, vragen te stellen, enfin, wat je maar wilt, kijk naar de onderwerpen.

De login voor het forum is helemaal gescheiden van de login voor het schrijven van een blog. Als je beide wilt doen, moet je dus twee verschillende login codes hebben. Maar om hier of in het forum alles te kunnen lezen heb je helemaal geen aanmelding of registratie nodig, alles is vrij toegankelijk.

Doe je mee? Bedankt alvast.

Vragen of opmerkingen? Email of bel ons.

 

 

Afdrukken E-mail

Login Form nl

Inloggen is alleen nodig voor onze Blog schrijvers, om zelf direct op de site hun Blogs te plaatsen.
Wil je ook bloggen? Registreer je dan hier, je krijgt dan een Bloggers' account, met de details per email toegezonden.

Je bent hier

Language (2)

Search (2)