• A-C6-Chambord.jpg
  • B-aareschlucht.jpg
  • fotometlogo3.jpg
  • zwitserland.jpg

Onze C6: Hoezo een keuze met verstand?

Wij herkennen ons zeker in de stelling dat C6 rijden te maken heeft met life style, het is een keuze voor een auto waar nauwelijks een verstandige beslissing aan ten grondslag kan liggen!

Ik (René) heb al vele Citroëns in bezit gehad en toen ik Nicole leerde kennen hebben we samen de traditie voortgezet.

Cx'en XM's, diverse soorten Xantia's en BX'en, ZX en AX, ja zelfs C15 en Berlingo's, het is tijdens ons bijna 25 jaar samen zijn allemaal voorbij gekomen. 

Onze trouwauto was onze eigen XM en de volgauto's waren allemaal BX'en en Nicole haar C15!

Hoe gek kan je op het merk zijn,.......... totdat we tot de conclusie kwamen dat je een Citroën (en ook Peugeot en Renault) soms 2X betaald wegens de hoge reparatie en onderhoudskosten.

We hebben vervolgens bijna 10 jaar Jaguar, Mercedes en Audi gereden.

Wegens het stopzetten van de productie heeft Nicole een Vel Satis gekocht, en wat een fijne betrouwbare auto was dat, tegen alle verwachting in. 

Tijdens een januari storm viel er een boom vlak voor de auto en ging Nicole daar vol overheen en dat was het einde van haar grote liefde!

Maar ja, er was nog zo'n non-conformistische Fransoos die uit productie was, en dan ook nog mijn oude liefde, de Citroën! De C6 kreeg ons voordeel van de twijfel en we hebben, met behoud van de Audi A6, een C6 aangeschaft.

We begonnen na een maand met de vervanging van een kapotte turbo, vierkante banden, en na 2 maanden bleek het brein van de bak kapot te zijn. Vervolgens nog wat zaken zoals een gedelamineerde achterruit laten vervangen en de contourverlichting laten herstellen.

Vervolgens naar ons huisje in Portugal op en neer zonder problemen en kilometer voor kilometer zitten genieten van het weldadige comfort van onze bolide!

Toen storingen en ellende verder uitbleven heb ik de Audi weg gedaan en er een Berlingo busje voor terug gekocht om de honden in mee te kunnen nemen.

Inmiddels zit  Citroën weer in ons bloed en in onze aderen en nemen we vol trots de complimenten en jaloerse blikken van de mede weggebruikers in ontvangst.

En aangezien bij ons (bijna) niets doorsnee of standaard is hebben we echt het gevoel de goede keuze gemaakt te hebben met onze C6 en denken we ook genoeg gemeen te hebben met de andere C6 gekkies zoals ik ze graag noem.

Afdrukken E-mail

Login Form nl

Inloggen is alleen nodig voor onze Blog schrijvers, om zelf direct op de site hun Blogs te plaatsen.
Wil je ook bloggen? Registreer je dan hier, je krijgt dan een Bloggers' account, met de details per email toegezonden.

Je bent hier

Language (2)

Search (2)