• A-C6-Chambord.jpg
  • B-aareschlucht.jpg
  • fotometlogo3.jpg
  • zwitserland.jpg

C6 meeting, Duitse ACC Forum, Regensburg, 2017

Citroën C6 Meeting van het ACC Forum, 2017

Het jaarlijkse treffen van het ACC Forum werd dit jaar gehouden in Regensburg, een prachtig stadje aan de Donau in Beieren.

Foto's en Video's

Omdat er een aantal mensen bij waren die graag "anoniem" willen blijven hebben we besloten enkele foto's te photoshoppen. Het fotoalbum van mij, Rob, vind je onder Foto's-Video's, het fotoalbum van Alex is hier te vinden.

Verslag

We zijn om ongeveer 10.15 weggereden, eerst naar Wuppertal waar we Claudius hebben opgehaald. Dat hadden we 2 weken eerder zo afgesproken tijdens een gezamenlijke rit naar Koblenz. Niet per C6, maar per.. Stoomtrein! De prachtige BR 01.150, een sneltreinlok uit 1935, met 13 historische sneltreinrijtuigen!

Vanaf Wuppertal ging het verder, het weer was miserabel, en de A1 bij Wuppertal afgesloten.. Uiteindelijk toch op de A70 beland en verder via Bamberg naar Regensburg, waar we vele wegopbrekingen later dan om ongeveer 18.30 aankwamen in ons hotel. Onderweg had Christoph ons al gebeld, hij was om 16.00 al in het hotel! Toen waren wij Neurenberg nog niet eens voorbij..

En zo kwam het dat we met een kleine groep per bus de stad in trokken en puur toevallig een prachtig restaurant vonden, waar het bier, het eten300px Regensburg Steinerne Bruecke ohne Dom (Beiers) en de stemming top was. Na het eten was het bijna droog geworden en de temperatuur was redelijk. We besloten daarom de stad nog wat onveilig te maken en liepen langs de Dom naar de Steinerne Brücke. Aan de andere kant van de brug was het echt feest! De hele straat, Stadtamhof, was één groot, dansend en swingend openlucht-café, bevolkt door voornamelijk studenten. Op onze vraag of er wat speciaals te vieren viel was het antwoord: Nee hoor, dat is hier ieder weekend zo.

residenzplatzDe volgende morgen ging de rit eerst naar Eichstätt, waar we op de Residenzplatz de C6’en opstelden voor het maken van foto’s. Een prachtige locatie, maar veel regen. Toch denk ik dat we mooie foto’s hebben kunnen maken. Daarna in konvooi naat het Klooster Weltenburg gereden, wat direct aan de oever van de Donau ligt, niet ver van Kelheim. Tijd voor de lunch, in de Klosterschenke. Er stonden ook hier traditionele gerechten op het menu, de Klosterwurst was uitstekend en kan ik iedereen aanraden! Daarna volgde het bezoek aan de kloosterbrouwerij, dat zeer interessant was maar vooral de proeverij die erop volgde was zeer de moeite waard. Het daar gebrouwen witbier is fantastisch, vergeet Erdinger en Hoegaarden maar gerust!

Zoals gezegd ligt het klooster direct aan de Donau oever. Het was dan ook een korte wandelingdurchbruch naar de boot waarmee we naar Kelheim voeren, door de Donaudurchbruch, waar de steile rotswanden echt imposant zijn, evenals de blik op dat hoog gelegen monument, de Befreiungshalle. In Kelheim hebben meerdere de voettocht omhoog naar de Befreiungshalle gemaakt, ze kwamen er allemaal enthousiast van terug. Enkelen besloten echter in de Altstadt van Kelheim te blijven en een Konditorei met een leuk terras te bezoeken, waar de koffie prima was en het gebak nog beter.

De terugrit in konvooi naar het hotel verliep ditmaal eindelijk onder een stralende hemel.

Op zondag ochtend reden we dan naar Sandelzhausen, om de Citroën collectie van de heer Peters te bekijken. Dat „Depotdrome” is..wel, onbeschrijfelijk! Maar bekijk de foto’s, er staan meer dan 100 Citroëns vanaf 1934 tot aan praktisch heden, maar nog geen C6. Komt nog! En dat in alle mogelijke condities, van 40 jaar oud met nog nul km op de teller tot… wel, kijk zelf maar!

En zo liep het ACC forum C6 treffen van dit jaar weer ten einde. Maar niet zonder een hartelijk Dank je wel! aan Alex en zijn familie, voor een top georganiseerd evenement en een met liefde samengesteld programma! (en niet alleen de flyer!)

(Voor een groter beeld van de programma-flyer klik je op de afbeeldingen.)

2017 07 08ProgrammheftC6 TreffenSeite1

ProgrammheftC6 TreffenSeite2

Afdrukken E-mail

Je bent hier

  • Start
  • ACC Forum C6 Meeting 2017

Language (2)

Search (2)