• A-C6-Chambord.jpg
 • B-aareschlucht.jpg
 • fotometlogo3.jpg
 • zwitserland.jpg

Tour du Rhin, 3e Etappe, Nieuwe datum: 05-09 mei 2021

3e Etappe Tour du Rhin, Nieuwe datum: van 5 - 9 mei 2021

1024px Worms 01

Worms am Rhein 

 

Deze 3e Tour du Rhin wordt in een iets ander jasje gestoken dan de andere 2. Het accent ligt nu ook iets minder op het water, en wat meer op het bezoeken van een paar interessante steden en plaatsen.

De route 

We starten de Tour op woensdag 6 mei in Gensingen aan de Nahe, het riviertje dat even verderop in Bingen in de Rijn stroomt. Het dal van de Nahe vormt één van de kleinere wijngebieden in Duitsland. Het biedt door zijn ligging en bodemgesteldheid wijnen, ook rode, van een unieke kwaliteit en smaak.

Voor de liefhebbers is er vanaf 14.00 uur een kleine wijnproeverij op het Weingut Zimmermann in Guldental.

Zimmermann 1014 126

https://www.weingut-zimmermann-guldental.de

ruderhausDonderdag 7 mei

Op donderdag gaan we naar Worms (https://www.worms.de/de/tourismus/) en laten onze  auto’s achter bij ons hotel, direct aan de Rijn. We  gaan dan lopend of met de bus naar de  stad. Worms heeft een prachtige domkerk, één van de 3 Kaiserdome van het vroegere Heilige Roomse  Rijk, die we kunnen gaan bekijken. ´s Avonds eten we in het hotel met zicht op de Rijn.

 

Vrijdag 8 mei

Op vrijdag rijden we eerst naar het Technik Museum (https://speyer.technik-museum.de/) in Speyer, een groot en zeer gevarieerd museum.

buran 2Er staan een Boeing 747, Spaceshuttel, een duikboot, een enorme reddingsboot, een Antonov enz, deze vliegtuigen en boten kun je in. Verder zijn er oldtimers, motoren, tractoren, naaimachines, muziekinstrumenten, orgels enz. enz. enz. 

Na de lunch rijden we dan door naar Strasbourg alwaar we in Pourtalès ons kasteel vinden waar we 2 nachten zullen verblijven. Het diner die avond is in het restaurant in het kasteelpark, op loopafstand.

 

Zaterdag 9 meipourtales

De volgende morgen is de rit niet meer dan zo'n 3 km naar een grote P&R parkeerplaats, vanwaar we de tram nemen. We bezoeken eerst het Europese Parlement en daarna rijden we met de tram door naar Petit France, de oude binnenstad van Strasbourg, met zijn prachtige vakwerkhuizen en grachten. De vele pleintjes zijn omzoomd door café's en bistro's, en in de straatjes vele leuke en unieke winkeltjes.

france strasbourg petite france 041218 rs

 

Bij mooi weer is misschien een rondvaart aan te bevelen. Petit France, de oude binnenstad, is feitelijk een eiland, omzoomd door 2 zijarmen van de Rijn. Voor wie de stad nog niet kent, kijk eens op de site van de stad wat het allemaal te bieden heeft: http://www.otstrasbourg.fr

Die zaterdagavond wordt voor ons het diner opgediend in één van de zalen van het kasteel.

 

 

De hotels

Woensdag 6 mei: www.sutters-landhaus.de

 • Kamers voor ons geblokkeerd tot 15 maart 2020
 • 2 persoonskamer:  € 119.-
 • 1 persoonskamer:  €. 85,-
 • Diner in hotel ca. 30.-

Donderdag 7 mei: www.altes-ruderhaus.de 

 • kamers voor ons geblokkeerd tot 15 februari 2020
 • 2 persoonskamer: € 98,50
 • 1 persoonskamer: € 68,-
 • Diner in hotel ca. 30,- p.p.

Vrijdag 8 en zaterdag 9 mei: www.chateau-pourtales.eu 

 • kamers met airconditioning voor ons geblokkeerd tot 27 december
 • 2 persoonskamer: € 130,- 
 • 1 persoonskamer: € 100,-
 • Diner 1e avond ca. 27,50, restaurant in park
 • Diner 2e avond rond 40,- in kasteel

Belangrijke info

Voor Strasbourg hebben we waarschijnlijk een milieu sticker nodig, deze is voor iets meer dan € 4,- alleen te bestellen in Frankrijk via de site: www.certificat-air.gouv.fr  Boetes liggen tussen € 69 en € 350,-  Levertijd is ca. 15 werkdagen.

De groene Duitse sticker heeft nog niet iedereen, vorig jaar is een Rijntour deelnemer door de stad Düsseldorf aangeschreven en moest hij binnen 4 weken een foto opsturen van zijn auto met de sticker erop. Andere steden zijn misschien minder vriendelijk. Ik kan hier in Duitsland een sticker aanvragen, stuur Ellen dan even een separate mail. Kosten € 5,-.  Boete € 80,-

Aanmelden

Zoals inmiddels gebruikelijk, zend je Ellen even een mailtje: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De hotels worden door Ellen geboekt.

Kom je ook mee met de gratis wijnproeverij op woensdag? Dan dat graag even, met het aantal deelnemende personen, apart aan Ellen melden. 

Afdrukken E-mail

Je bent hier

Language (2)

Search (2)