• A-C6-Chambord.jpg
 • B-aareschlucht.jpg
 • fotometlogo3.jpg
 • zwitserland.jpg

Tour du Rhin, 3e Etappe, Nieuwe datum: 13 - 17 oktober 2021

3e Etappe Tour du Rhin, Opnieuw verschoven, naar:  13 - 17 oktober 2021

1024px Worms 01

Worms am Rhein 

Deze 3e Tour du Rhin wordt in een iets ander jasje gestoken dan de andere 2. Het accent ligt nu ook iets minder op het water, en wat meer op het bezoeken van een paar interessante steden en plaatsen.

De route 

We starten de Tour op woensdag 13 oktober in Bingen, in hetzelfde hotel waar we de 2e Tour du Rhin hebben afgesloten, nu alweer meer dan 2 jaar terug. Helaas is het toch niet mogelijk gebleken het hotel in Gensingen opnieuw te boeken, vandaar dat we weer naar Bingen gaan. Daardoor is ook de wijnproeverij in Guldental komen te vervallen.

Voor het avondeten hebben we daar echter wel een erg leuk restaurant in petto, Restaurant Zollamt, direct aan de Rijnkade, op 10 min. loopafstand van het hotel.

Zimmermann 1014 126

ruderhausDonderdag

Op donderdag gaan we naar Worms (https://www.worms.de/de/tourismus/) en laten onze  auto’s achter bij ons hotel, direct aan de Rijn. We  gaan dan lopend of met de bus naar de  stad. Worms heeft een prachtige domkerk, één van de 3 Kaiserdome van het vroegere Heilige Roomse  Rijk, die we kunnen gaan bekijken. ´s Avonds eten we in het hotel met zicht op de Rijn.

 

Vrijdag

Op vrijdag rijden we eerst naar het Technik Museum (https://speyer.technik-museum.de/) in Speyer, een groot en zeer gevarieerd museum.

buran 2Er staan een Boeing 747, Spaceshuttel, een duikboot, een enorme reddingsboot, een Antonov enz, deze vliegtuigen en boten kun je in. Verder zijn er oldtimers, motoren, tractoren, naaimachines, muziekinstrumenten, orgels enz. enz. enz. 

Na de lunch rijden we dan door naar Strasbourg alwaar we in Pourtalès ons kasteel vinden waar we 2 nachten zullen verblijven. Het diner die avond is in het restaurant in het kasteelpark, op loopafstand.

 

 

Zaterdagpourtales

De volgende morgen is de rit niet meer dan zo'n 3 km naar een grote P&R parkeerplaats, vanwaar we de tram nemen. We bezoeken eerst het Europese Parlement en daarna rijden we met de tram door naar Petit France, de oude binnenstad van Strasbourg, met zijn prachtige vakwerkhuizen en grachten. De vele pleintjes zijn omzoomd door café's en bistro's, en in de straatjes vele leuke en unieke winkeltjes.

france strasbourg petite france 041218 rs

 

Bij mooi weer is misschien een rondvaart aan te bevelen. Petit France, de oude binnenstad, is feitelijk een eiland, omzoomd door 2 zijarmen van de Rijn. Voor wie de stad nog niet kent, kijk eens op de site van de stad wat het allemaal te bieden heeft: http://www.otstrasbourg.fr

Die zaterdagavond wordt voor ons het diner opgediend in één van de zalen van het kasteel.

 

 

De hotels

Let op: De prijzen kunnen intussen verandert zijn. We hebben de blokboekingen al wel weer vastgelegd, maar alle verdere info volgt nog. Zodra bekend wordt het hier aangepast.

Woensdag:NH Hotel Bingen

Donderdag: www.altes-ruderhaus.de 

 • kamers voor ons geblokkeerd
 • 2 persoonskamer: € 98,50
 • 1 persoonskamer: € 68,-
 • Diner in hotel ca. 30,- p.p.

Vrijdag en zaterdag: www.chateau-pourtales.eu 

 • kamers met airconditioning.
 • 2 persoonskamer: € 130,- 
 • 1 persoonskamer: € 100,-
 • Diner 1e avond ca. 27,50, restaurant in park
 • Diner 2e avond rond 40,- in kasteel

Belangrijke info

Voor Strasbourg hebben we waarschijnlijk een milieu sticker nodig, deze is voor iets meer dan € 4,- alleen te bestellen in Frankrijk via de site: www.certificat-air.gouv.fr  Boetes liggen tussen € 69 en € 350,-  Levertijd is ca. 15 werkdagen.

De groene Duitse sticker heeft nog niet iedereen, vorig jaar is een Rijntour deelnemer door de stad Düsseldorf aangeschreven en moest hij binnen 4 weken een foto opsturen van zijn auto met de sticker erop. Andere steden zijn misschien minder vriendelijk. Ik kan hier in Duitsland een sticker aanvragen, stuur Ellen dan even een separate mail. Kosten € 5,-.  Boete € 80,-

Corona:

Probeer jezelf kort vóór vertrek zo goed mogelijk te informeren over de op dat moment geldende corona maatregelen in Duitsland. Dat kan ingewikkeld zijn omdat in D. die maatregelen per deelstaat anders kunnen zijn, en zelfs ook nog per regio (Kreis). Kom je er niet uit, neem dan even contact met ons op.

Aanmelden

Zoals inmiddels gebruikelijk, zend je Ellen even een mailtje: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De hotels worden door Ellen geboekt.

 

Afdrukken E-mail

Je bent hier

 • Start
 • 3e Etappe Tour du Rhin, Nieuwe Datum: 13 - 17 oktober 2021

Language (2)

Search (2)