• A-C6-Chambord.jpg
  • B-aareschlucht.jpg
  • fotometlogo3.jpg
  • zwitserland.jpg

Citroen C6 Genootschap, Grenzenloos genieten rit, 13-14 apr. 2019

Grenzenloos genieten rit, Citroën C6 Genootschap, 13-14 april 2019

genootschapslogo

 

Woordje vooraf

Fotopagina hier

kalkar

Natuurlijk ken ik het hele gebied waar deze rit is uitgezet op mijn duimpje, we wonen hier al heel lang. Het is dan ook best wel leuk om b.v. nu voor de 2e keer met een stoet C6’en Kalkar binnen te rijden en bij onszelf door de straat te rijden. De eerste keer was een jaar geleden bij onze Asperge tour

In Xanten was het zelfs de derde keer! De eerste keer tijdens onze allereerste C6 friends dag, naar de Kertsmarkt 2016 in Xanten, de 2e keer met de eerste Tour du Rhin van afgelopen oktober.  Voor ons, en natuurlijk kijken we altijd met een wat roze bril naar onze Heimat (echte betekenis: het dorp, stad of adres waar je thuis bent en je ook thuis voelt), is het ook het mooiste stukje van dit NL/D gebied, met de prachtige Veluwezoom via het rivierenlandschap en de machtige Rijn, de oude middeleeuwse steden en stadjes met hun rijke historie maar ook midden in de fruittuinen van NL en de groentetuinen van D! 

Zaterdag 13 okt

xanten2De rit begon om rond 10.15, de route voerde vanaf Elten over de in stijgers gehulde Emmericher Rijnbrug via Wissel naar Kalkar, waar de C6’en met enige moeite een parkeerplaatsje op en rond de Markt konden vinden. Kalkar is, zoals velen van jullie al wisten, een klein middeleeuws stadje met vele prachtige oude bouwwerken. Na een korte stop daar ging het verder via Appeldorn en, jazeker! langs ons huis,  waar onze 2e C6 op de oprit stond te blinken en de grote Citroen vaan  over de heg gedrapeerd lag, naar Xanten. De rit voerde langs de Xantener Nord- en Südsee, direct naar de parkeerplaats bij het Römer Museum. (aan de andere kant dus van de park ingang). Omdat Wim en ik beide wel ergens trek in hadden , ben ik doorgereden naar de parkeerplaats aan de Ostwal, vanwaar je via het tunneltje bij het oude Raadhuis direct op de markt staat en daarmee bij ons “Stammlokal”, Teatro, bij meerderen van jullie al bekend. Het weer was koud maar met de terrasverwarmers op volle sterkte was het er onder de overkapping goed uit te houden! Kennelijk waren meerdere C6ers op hetzelfde hongerige idee gekomen en duurde het niet lang of het terras zat er half vol mee! Omdat de terugweg naar het hotel op eigen gelegenheid was, en Ellen zich inmiddels ook bij ons had gevoegd, zijn we met 3 C6’en nog even naar ons huis in Appeldorn gereden, wat erg gezellig was. Zodanig dat we om redelijk op tijd in het hotel te zijn, toch maar de route over de A3 namen, met, tussen de Baustellen, tot rond 180 kmh. 

Zondag 14 okt.

Vandaag stond het Nederlandse deel van dit weekend op ons programma. Het eerste stukjevoorkant desnor 2016 naar Tolkamer als getrouwe kopie van onze eerste Tour du Rhin, naar het oorspronkelijke idee van Zwitserse Thomas, (kijk hier) maar nu in tegenovergestelde richting, naar de Europakade. Daarna via Lobith terug naar Elten en over Beek naar ’s-Heerenberg, het kleine stadje waar schrijver dezes zijn Nederlandse bedrijfsvestiging heeft.

Ik besloot om de parkeerplaatsen bij de Jumbo en Lidl, die net open waren gegaan, te laten voor wat ze waren en, met enkele volgende C6’en het kleine stukje naar de Markt door te rijden. Daar karren tenminste geen haastige lieden met winkelwagentjes rond :-) Koffie bij de Snor, nog even terug gelopen maar de Lidl voor stroopwafels en wat ander spul. Dan, maar nu met 2 auto’s, weer verder. Huis Bergh, het lokale kasteel, hebben we niet bezocht, omdat we Doesburg, de volgende plaats op het programma, interessanter vonden. Dat is ook zo, Doesburg is, net als Kalkar een middeleeuwse Hansestad, die met vele prachtige panden en smalle straatjes indrukwekkend mooi is. Het huisvest tevens het Lalique Museum, waar nu ook  een tentoonstelling van werken van Marc Chagall ons opwachtte. De grotendeels Jugendstil glaskunst van Lalique met enkele bijzonder fraaie Art Deco stukken, vooral een glasservies, verrijkt, is een absolute lust voor het oog! 

voorgevel musee laliqueVerder ging de rit, nu met 3 C6’en, want Ellen had zich weer bij ons aangesloten, voor een rit over de vaasPosbank, met een korte stop om van het uitzicht te genieten. Nee, het was vandaag te nevelig om tot in Duitsland te kunnen kijken. Ingo, die bij ons was, vond dat eigenlijk prima zo! NL vindt hij toch eigenlijk veel mooier :-)

Het laatste stukje van de rit, met de haarspelden naar Beekhuizen en verder naar  Velp, waar wij ook een tijd hebben gewoond, en naar Kasteel Biljoen voor de fotosessie. Wij waren daar precies op tijd, om 16.00 uur, ter plaatse, maar voordat de laatste C6en waren binnen gedruppeld, was het praktisch half zes! 

biljoenhoofd2

 

 

In ieder geval had de beheerder ervoor gezorgd dat er ook een hele mooie DS 23 aanwezig was, en hadden wij nu echt alle tijd ons over DS en C6 en alle andere wederzijds bekende grote Citroëns te onderhouden!

Een afsluitend dinertje, met Ingo, Ellen en ondergetekende, sloot voor ons dit weekend waardig af.

Afdrukken E-mail

Welkom bij de Vrienden van de Citroën C6

mouseover1Welkom, Vrienden van de Citroën C6

Deze website is opgezet door een aantal liefhebbers en berijders van de (voorlopig?) laatste grote Franse limousine, de Citroën C6. Een auto die, zoals alle grote Citroëns uit het verleden, regelrecht uniek is. Niet één auto is er in zo’n korte tijd in geslaagd een verbinding tot stand te brengen tussen liefhebbers van design en “savoir vivre” als de Citroën C6. Deze liefhebbers vinden elkaar overal in Europa, tijdens dagtochten, langere trips en andere evenementen en ook op het internet.

Filosofie

Deze website heeft eigenlijk maar één doel. Het bij elkaar brengen van liefhebbers en eigenaren van de Citroën C6 om gezamenlijk leuke dingen te ondernemen. Uitjes, bijeenkomsten, meerdaagse evenementen, het maakt niet uit. Iedereen die mee wil doen kan zoiets zelf organiseren, via de website en het forum anderen uitnodigen, en na afloop misschien een verslagje maken, of foto's of video's hier te publiceren. Of misschien allebei.

C6-friends.nl

Deze site is ontstaan door het initiatief van meerdere C6 rijders uit Nederland, Zwitserland en Duitsland. Daarom is de site ook tweetalig, Duits en Nederlands, zie de vlaggetjes boven de menu-balk.

Op deze site proberen we nog meer dynamiek onder deze C6 vrienden te brengen. Blader door de site en maak je eigen wensen en ideëen kenbaar. Niets moet, alles mag. Deze website is dus niets anders dan een platform voor Citroën C6 rijders en liefhebbers om elkaar te ontmoeten en gezamenlijk leuke dingen te ondernemen.

Nieuw: C6 Friends Whatsapp Groep

Er is nu ook een groepsapp C6-friends onder Whatsapp! Je kunt je bij de Admin van de groepsapp aanmelden en zo krijg je niet alleen vanzelf, iedere keer als er wat nieuws te melden is, daarvan bericht maar kun je zelf ook heel snel iets leuks vertellen of laten zien! We proberen zo veel mogelijk in het Engels te communiceren, in de hoop dat iedereen het dan zonder vertalingen kan lezen. Lukt dat niet, mag het ook in het Nederlands.

Wil je ook meedoen, meld je dan aan bij de Admin van de groepsapp, Arjen. Zijn contactgegevens vindt je hier. Gebruik het contactformulier, geef je naam, adres en tel. nummer en het wordt geregeld.

We hopen dat iedereen er veel plezier aan beleeft!

Vragen of opmerkingen? Email of bel ons.

Het C6 Friends lied

Jazeker, hieronder vind je het C6 lied, vrij naar het bekende nummer van Janis Joplin

Zowel uitvoering als arrangement van Elja en Arnold, speciaal voor C6 Friends gemaakt! Waarvoor onze dank!

De tekst:

  • Oh Lord won´t you buy me a Citroën C6
  • My friends all drive Porsches
  • And I don´t like this shit
  • Worked hard  all my lifetime
  • En Audi vind ik niks
  • Oh Lord won't you buy me a Citroën C6

3 x voor de 3 coupletten. Veel plezier ermee!

Privacy verklaring

Hier kunt u onze Privacy Verklaring downloaden

 

Afdrukken E-mail

Je bent hier

Language (2)

Search (2)